Uppladdningen

Igår berättade Poroshenko öppet att han inte alls hade för avsikt att följa Minsköverenskommelsen, utan bara såg det som en möjlighet att mobilisera och flytta fram positionerna. Talet återgavs i rysk tv (Pervij Kanal). Dessutom har han nu fört samman över 90000 militärer till gränserna av Donetsk och Lugansk. Han berättade vidare att folken i Donbass och Donetsk är Ukrainas fiender och att de ska bekämpas!

Samtidigt gör Ryssland mycket starka påtryckningar för att Minsköverenskommelsen måste uppfyllas, påpekar gång efter gång att Lugansk och Donetsk måste förbli en del av Ukraina, att Kiev måste inleda samtal dem emellan. Att man måste sluta skjuta på bostäder, skolor mm och sluta döda civila.

Inte alla på Kievsidan vill anfalla mot de egna i östra delen av landet. Det har sipprat ut information om hur Kiev tänker gå in i folkrepublikerna i en slags klosaxmanöver och tvinga folket till underkastelse eller döda dem. Det kommer också många rapporter om att moralen på Kievsidan är sviktande.

Hollande och Merkel har sannerligen viktiga trepartssamtal med Poroshenko imorgon måndag! Hoppas bara inte det är för sent. En del rykten gör gällande att anfallet ska starta just imorgon.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: