Allvarlig upptrappning i Ukraina

Idag utropade en grupp demonstranter i parlamentet i Donetsk en folkomröstning till senast maj att ta ställning till om man ska bli en självständig republik av Ryssland. Efter veckors ohörsammade skrik att få diskutera en federativ lösning med Kiev, har man nu alltså övergivit en sådan lösning inom Ukraina. Ryssland har den senaste tiden enträget framfört att man måste sitta ner tillsammans med EU och USA för att hitta en lösning i Ukraina. Denna lösning måste innebära att de östliga regionerna bildar en federation inom Ukraina med självständiga parlament. Senast idag framfördes detta i the Guardian av Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov. Hittills har dessa vädjanden varit utan nämnvärd respons. Man ser mönstret från Krim upprepa sig! Konsekvenserna kan bli mycket allvarliga.

Vad som nu är mycket oroande är att amerikanska legosoldater och trupper skickats mot Donetsk. Situationen i Lugansk och Charkov ligger nära att gå samma väg. Med en befolkning på 97% ryssar i Donetsk, kommer Ryssland knappast acceptera att våld sätts in mot dessa. Och EU vägrar att ens tillsammans diskutera situationen. Man häpnar åter.

Annonser

Ett svar to “Allvarlig upptrappning i Ukraina”

  1. Björn Thylander - Vanligt & Vänligt Says:

    – Ja, det blir självklart allvarliga problem när kuppmakare gör revolution och befolkningsgrupper eller landsdelar inte vill följa med mot dom nya målen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: